nokia-3210Wie nog altijd met een oude mobiele telefoon belt via Vodafone zal binnenkort moeten overwegen op zoek te gaan naar een nieuwer model. Het Britse telecombedrijf is hierbij de eerste provider die in Nederland stopt┬ámet het ondersteunen van enkele oude modellen, zoals bijvoorbeeld de welbekende Nokia 3210 (de nummer 2 ‘meest verkochte telefoons aller tijden‘). De reden hiervoor is de uitkomst van de frequentieveiling die vorig jaar werd gehouden. Hierbij heeft Vodafone vooral ingezet op de toekomst en focus gelegd op de frequenties die 4G ondersteunen. De frequenties die vooral alleen geschikt zijn voor oude modellen laten liggen.

Wat betekent dit voor de klanten?

vodafone-4g

Iedereen die belt meen telefoon die gebruikt maakt van de oude 900 MHz frequentie wordt getroffen door deze actie. Vodafone riep haar klanten op om voor 1 november 2013 actie te ondernemen, want na deze datum zouden er zich netwerkproblemen kunnen voordoen. Vanaf 1 april 2014 wordt deze frequentie helemaal niet meer gebruikt door Vodafone. Voor deze kleine groep klanten is het dus tijd om een nieuw toestel te kopen. Overstappen naar een andere provider is natuurlijk ook mogelijk, maar de verwachting is dat in de toekomst daar hetzelfde zal gaan spelen. Mocht je bij Vodafone gebruik willen maken van het 4G netwerk dan heb je hier een Vodafone RED abonnement voor nodig.

Waarom inzetten op 4G?

De reden dat Vodafone zich zo sterk richt op de nieuwe frequenties die 4G ondersteunen, is om in te spelen op een groeiende behoefte van klanten aan sneller mobiel internet. Op het 4G netwerk is dit mogelijk, waarbij de snelheden tot wel twintig keer zo hoog kunnen zijn als op het netwerk van voorganger 3G.

Hoe snel is 4G? (parts-people.com)

Boven: Hoe snel is 4G? (parts-people.com)

Momenteel is het 4G netwerk alleen nog beschikbaar in de Randstad, maar dit wordt in de loop van volgend jaar ook uitgebreid naar de rest van het land. De nieuwe generatie smartphones zoals de nieuwe iPhones zijn uitgerust om gebruik te kunnen maken van 4G, waarmee deze technologie duidelijk het mobiele beeld van de toekomst zal gaan bepalen. Benieuwd naar de dekking in jouw gebied? Op de website 4Gdekking.nl kun je precies zien waar dit razendsnelle netwerk nu al beschikbaar is.

 

Tags: , , , ,