Het gaat goed met Videoland Unlimited, volgens de Volkskrant heeft de Nederlandse streamingdienst voor films en series al 100.000 betalende abonnees in Nederland. Dat aantal komt nog niet in de buurt van de naar schatting 1 miljoen Nederlandse leden van Netflix, maar met het uitbrengen van een serie die speciaal voor Videoland is geproduceerd hoopt het Nederlandse bedrijf een inhaalslag te maken.

De Nederlandse Netflix

Het idee achter Netflix en Videoland Unlimited is in principe gelijk. Beide diensten bieden voor een vast bedrag per maand een onbeperkt abonnement voor het online kijken van films en series, beide diensten willen zelf hun eigen series en films produceren en beide diensten proberen optimaal gebruik te maken van de nieuwste technieken, daardoor is bijvoorbeeld al een deel van de content in Ultra HD beschikbaar.

Toch is er ook een verschil tussen beide diensten. Waar Netflix een internationaal bedrijf is en zich met een enorm aanbod van Engelse en Amerikaanse films en series vooral richt op de internationale markt, richt Videoland zich enkel op de Nederlandse markt en biedt het ook Nederlandse films en series aan. Het aanbod van Videoland Unlimited bestaat voornamelijk uit films en series die ook worden uitgezonden op de zenders van moederbedrijf RTL.

Zwarte Tulp

Videolands eerste poging om het succes uit te bouwen en Netflix ook wat betreft het aantal abonnees achterna te gaan is de nieuwe serie Zwarte Tulp. De serie gaat over twee families die in strijd zijn om de eerste zwarte tulp te kweken. De spanningen tussen de families lopen hoog op wanneer er een mysterieus ongeluk gebeurt. Het eerste seizoen van Zwarte Tulp bestaat uit 12 afleveringen die allemaal direct bekeken kunnen worden. De serie is speciaal voor Videoland geproduceerd en de hoofdrollen in Zwarte Tulp worden vertolkt door Marcel Musters, Anna Drijver, Huub Stapel en Linda van Dyck.

In deze video een kijkje op de set van ‘Zwarte Tulp’.

 

Tags: , , ,