De Stichting Bibliotheek heeft vorige maand een nieuwe promotiekit gelanceerd voor de onlinedienst eMuziek. eMuziek is een dienst waarmee leden van de bibliotheek gratis online naar muziek kunnen luisteren. De promotiekit is bedoeld voor bibliotheken en bestaat uit banners, een widget en posters en flyers die kosteloos besteld kunnen worden.

De Stichting Bibliotheek lijkt de laatste maanden hard aan de weg te timmeren met de nieuwe digitale muziekdienst. De dienst ging in april van start met zo’n 900.000 nummers en dat aantal is in een paar maanden tijd uitgebreid naar ongeveer 4,5 miljoen nummers.

Hoeveel gebruikers daadwerkelijk gebruik maken van eMuziek is op dit moment nog niet bekend. De stichting heeft nog geen cijfers vrijgegeven die inzicht geven in de populariteit van de dienst. Wel lijkt er steeds meer aandacht uit te gaan naar het digitaal uitlenen van content. Naast het digitaal beluisteren van muziek bieden ook steeds meer bibliotheken de mogelijkheid om digitaal boeken te lenen.

 

Tags: ,