iphone-6-broekzakDe mobiele telefoon was ooit bedoeld om makkelijk mee te nemen in je broekzak en onderweg te kunnen bellen. Tegenwoordig zijn de functies van je smartphone flink wat uitgebreider, maar is ook het formaat behoorlijk toegenomen. Vooral dankzij de grotere beeldschermen past een aantal modellen inmiddels niet meer in de gemiddelde broekzak. Met de lancering van de iPhone 6 Plus en zijn 5,5-inch beeldscherm is het inmiddels helemaal duidelijk: smartphones gaan niet meer kleiner worden. Tijd voor grotere broekzakken dus!

Vooraanstaande merken spelen in op ontwikkelingen

Het succes van de grootste kledingmerken ter wereld is deels ontstaan doordat men goed weet aan te voelen wat klanten willen. Met de ontwikkelingen op het gebied van smartphones horen grotere broekzakken daar blijkbaar ook bij. Het weblog Quartz sprak hier bijvoorbeeld over met iemand van het Japanse kledingmerk Uniqlo. Hoewel men nog geen toezeggingen wilde doen werd wel toegegeven dat er over gesproken werd op de afdeling product development.

Ook Levi’s en Lee denken verder

Het toonaangevende tech-blog Mashable deed op haar beurt navraag bij een paar andere merken. Levi’s wilde niet specifiek de iPhone 6 Plus benoemen, maar benadrukte wel altijd op zoek te zijn naar producten die het leven van de consument makkelijker maken. Spijkerbroekenmerk Lee durfde wat concreter te zijn en vertelde het issue al direct op de kaart te hebben gezet zodra de afmetingen van de nieuwe iPhones bekend werden gemaakt.

 

Tags: ,