Of het nu je smartphone, je laptop of je tablet is, het opladen ervan duurt je eigenlijk altijd te lang. Daar moet in de toekomst verandering in gaan komen, als we gebruik kunnen maken van een nieuwe accu. Deze maakt gebruik van vloeibare elektrodes, waardoor het opladen niet alleen sneller gaat maar een volle accu ook nog eens veel langer meegaat. Een welkome oplossing voor iedereen die nu halverwege dag zijn iPhone al weer aan de lader moet leggen om vervolgens te wachten tot deze weer vol is.

accu_opladen

Ook een uitkomst voor de autobranche

Ontwikkelaars van elektrische en hybride auto’s volgen de ontwikkelingen van deze nieuwe accu eveneens met grote belangstelling. Hoewel er binnen deze branche op technisch gebied al veel mogelijk is, blijft de accu vooralsnog vaak een zwakke schakel. Veel mensen laten deze auto’s nog links liggen omdat de afstand die je ermee kunt rijden beperkt is en het laden al snel tussen de zes en tien uur duurt. Met deze nieuwe accu zou dat vele malen sneller moeten gaan, terwijl de actieradius daarmee ook nog eens makkelijk vergroot kan worden tot 500 kilometer.

 

Voorlopig nog toekomstmuziek

De verwachting is dat het nog wel even kan duren voordat deze nieuwe technologie op de makrt zal verschijnen. De onderzoekers kijken momenteel bijvoorbeeld nog naar mogelijkheid om de elektrodes te vervangen in plaats van op te laden. Dat zou er voor kunnen zorgen dat een elektrische auto binnen een kwestie van minuten weer over een volle accu beschikt. Goed nieuws is wel dat de Amerikaanse overheid het project financieel ondersteund heeft.

 

Tags: ,