samsung-galaxy-note-4Volgens Samsung-fansite SamMobile hebben de softwareontwikkelaars van het Zuid-Koreaanse bedrijf niet stilgezeten en zal de vingerafdrukscanner van de nog te verschijnen Samsung Galaxy Note 4 een grotere rol gaan spelen bij het bedienen van de smartphone.

Doorontwikkeling

De eerste Samsung-smartphone die werd uitgerust met een vingerafdrukscanner was de Samsung Galaxy S5. Deze telefoon kwam inmiddels alweer bijna een jaar geleden uit en met behulp van de scanner is het op de Galaxy S5 onder andere mogelijk om het scherm te ontgrendelen, te schakelen naar de privémodus en betalingen via PayPal te doen.

Snelkoppelingen

Samsung gaat met de Note 4 echter een stapje verder en een eerste handige, nieuwe feature is het koppelen van programma’s aan specifieke vingers. Door vanaf het lockscreen een vinger op de vingerafdrukscanner te leggen kan de telefoon worden ontgrendeld en zal de app die aan de desbetreffende vinger is gekoppeld direct worden opgestart.

Snel inloggen

Daarnaast is het met de Note 4 ook mogelijk om met behulp van je vingerafdruk in te loggen op websites. Waar het met een Samsung Galaxy S5 al mogelijk was om met een vingerafdruk in te loggen op een Samsung-account, zal het met de Note 4 mogelijk zijn deze methode toe te passen voor websites en kunnen accountnamen en wachtwoorden worden gekoppeld aan een vingerafdruk.

Al benieuwd naar het toestel? Tweakers heeft een mooi previewvideo gemaakt:

 

Tags: , , ,