s4-iphone5Uit cijfers van het tweede kwartaal van dit jaar blijkt dat de smartphone-afdeling van Samsung het goed heeft gedaan en voor het eerst een hoger bedrijfsresultaat heeft behaald dan concurrent Apple. Samsung wist een bedrijfsresultaat van 5,6 miljard dollar neer te zetten, terwijl Apple bleef steken op 4,6 miljard dollar.

Samsung wist in het tweede kwartaal ongeveer 107 miljoen telefoons te verschepen, fors meer dan de 31,2 miljoen die door Apple werden verscheept. Het grote verschil is dan ook dat Samsung niet alleen high-end telefoons produceert, maar ook inzet op de lagere segmenten van de markt. En dat is precies wat er bij Apple ontbreekt. Volgens de geruchten zal Apple echter binnenkort niet alleen de iPhone 5S, maar ook een nieuwe budget-smartphone aankondigen.
De kans dat een enkel budgettoestel de markt op zijn kop zal zetten lijkt echter klein en Samsung zal de komende jaren zijn koppositie op de mobiele telefoon- en smartphone-markt waarschijnlijk niet kwijtraken. Hoewel Apple misschien weer winstgevender zal worden, lijkt het op dit moment onwaarschijnlijk dat Samsung zal worden ingehaald.

Samsung heeft met behulp van de release van haar laatste paradepaardje enorme successen weten te boeken. De Galaxy S4 zorgde in zeer korte tijd voor meer dan twintig miljoen sales (zie onderstaande chart).

samsung-sales

 

Tags: ,