Dat smartphones tegenwoordig over steeds geavanceerdere functies beschikken, daar kijken we al lang niet meer van op. Een camera, een navigatiesysteem en een complete muziekcollectie dragen we op die manier allemaal wel in onze broekzak. Maar dat je in een smartphone kunt rijden, dat is toch wel echt iets nieuws. Het is in ieder geval de ervaring die je krijg wanneer je in de Tesla Model S stapt. Dit nieuwe model van  automerk Tesla wordt dankzij alle vernuftige functies namelijk ook wel een smartphone op wielen genoemd. Zo beschikt de auto over een internetverbinding en kun je de vele functies bedienen via een enorm touchscreen. Inderdaad, net als op een smartphone.

Nieuwe revolutie in elektrisch rijden?
De Tesla Model S zou wel eens de kickstart kunnen zijn die het elektrisch rijden nodig heeft. Want hoewel we er met z’n alleen veel over praten, lijkt de consument nog niet echt staan te springen voor een elektrische auto. Bijna alle Tesla Model S die in Nederland rondrijden worden geleased. Dit komt door de gunstige regelingen die de overheid heeft opgesteld voor volledig elektrische auto’s, voor particulieren is dit veel minder gunstig. Zij hikken vooral tegen de hoge aanschafprijs vanaf  € 72.600.

Waar de meeste modellen vooral negatief in de aandacht staan vanwege de beperkingen, kun je bij de Tesla Model S echter eigenlijk alleen maar onder de indruk zijn van de vele extra´s. Een hoge actieradius, een mogelijkheid tot snelladen en een topsnelheid van maar liefst 210 kilometer per uur spreken ook niet bepaald in het nadeel van deze auto.

Tesla

Zie de auto in een breder perspectief
Anders dan de meeste elektrische auto’s, hebben de ontwikkelaars van de Tesla Model S er rekening mee gehouden dat de auto een centrale plek in het leven van de bestuurders inneemt. Dat is niet alleen gedaan door veel aandacht te besteden aan het uiterlijk, maar ook aan integratie met andere apparatuur.  Zo zijn er apps beschikbaar waarmee bepaalde functies van de auto op afstand kunnen worden bediend. Toch fijn als je ´s ochtends vanuit je slaapkamer bijvoorbeeld de achterruitverwarming vast aan kunt zetten. Dat er naar de toekomst wordt gekeken blijkt wel uit het feit dat er zelfs een versie is die speciaal ontworpen is voor integratie met Google Glass.  Wellicht dat dankzij ontwikkeling als de Tesla Model S de toekomst van de elektrische auto er toch weer wat rooskleuriger uitziet!

tesla-modle-s-app

 

Tags: , ,