apr_printHet printen vanaf je mobiele telefoon of tablet kan heel handig zijn.  Een blogger in India ontdekte dat je via de dropbox app kan printen. Dit kan door een speciale map te maken en op de computer een programma te installeren die controleert of er nieuwe dingen in de map staan. De nieuwe documenten worden dan direct geprint. Hier moet je wel een beetje handig voor zijn.  Dat is met de komst van verschillende apps om te printen voor je tablet of smartphone, gelukkig niet meer nodig.

De fabrikanten van printers, zoals HP, Canon en Epson, hebben allemaal een eigen (gratis) applicatie ontwikkelt waarmee eenvoudig geprint kan worden vanaf je mobiele telefoon of tablet. Naast de app is er ook een draadloze printer nodig en moet de printer zich in hetzelfde netwerk als de smartphone of tablet bevinden. Tegenwoordig zijn bijna alle printers die verkocht worden geschikt als netwerkprinter en zijn helemaal niet meer duur.

Bijna alle apps zijn beschikbaar voor zowel IOS als Android, maar er zijn ook fabrikanten die een windows-variant aanbieden. De app kan gedownload worden via de App Store (IOS) of Google Play Store (Android). Het werkt vervolgens heel eenvoudig: de app maakt connectie met de printer in het netwerk en je selecteert wat je wilt printen. Dit kan een foto zijn of PDF bestandje bijvoorbeeld. De laatste stap is om het formaat aan te passen en de hoeveelheid aan te geven in de app.

Naast de apps van fabrikanten zijn er ook andere aanbieders. Deze apps voegen niet altijd meerwaarde toe aan de apps van de fabrikanten. Daarnaast zijn ze ook niet altijd gratis te downloaden. Voor het printen via je smartphone of tablet volstaat dan ook in de meeste gevallen de applicatie van de fabrikant.

 

Tags: , , , , ,