xbox-one-controllerElke gamer zal het wel eens meegemaakt hebben: uit pure frustratie na de zoveelste nederlaag tegen een eindbaas gooi je je controller kwaad in een hoek om ‘m de volgende dag niet meer terug te kunnen vinden. Of in een poging de boel juist eens wel goed op te ruimen berg je ‘m ergens op waar je ‘m juist niet terug kunt vinden. Microsoft kan zich maar al te goed in deze situatie verplaatsen en biedt daarom een bijzondere update voor de Xbox One, voortaan kun je je controller namelijk laten trillen als je ‘m kwijt bent.

Nog meer slimme functies

Een handige functie, maar natuurlijk niet genoeg om een complete update te rechtvaardigen. Er zijn dan ook meer nieuwe handige functies te ontdekken. Deze zijn voornamelijk bedoeld om het navigeren gebruiksvriendelijker te maken. Voorheen vereiste het bijvoorbeeld nogal wat handelingen om je vrienden en je achievements te bekijken. Voortaan hoef je alleen nog maar twee keer op de Guide-knop te drukken en je bent waar je wilt wezen in het menu.

Xbox One wordt veiliger

Ook op het gebied van veiligheid zijn er verbeteringen doorgevoerd, wat niet geheel overbodig is met het oog op recente bedreigingen als Heartbleed en Shellshock. Door de update wordt twee-staps-verificatie mogelijk, die je nu bijvoorbeeld al kent van Gmail en je Apple-apparaten. De update is in totaal 249MB groot en is vanaf vandaag te downloaden op je Xbox One. In onderstaand filmpje wordt dieper ingegaan op de verschillende features van de update:

 

Tags: , ,