betalen-per-mobiel-onderzoek-leiden_556x413

Na het swipen en chippen met je bankpas verdwijnt deze bankpas als het goed is in de toekomst. Misschien herkent u dat wel uit een film. Geld wordt in de toekomst niet meer gebruikt. Alle gegevens die nodig zijn staan in een geïmplanteerde chip in je arm. Voordat we bij deze stap terecht komen gaan we eerst onze mobiele telefoons verbinden met de bankpas.

Pinnen; chippen; swipen; dippen; tikken

Banken zijn er al mee bezig. Een bankpas die je nergens in hoeft te steken of doorheen hoeft te halen. Slechts in de buurt van een ontvanger houden (tikken) en je hebt betaald. De speciale chip die dit mogelijk maakt is de NFC-chip (near field communication). De chip heeft een bereik van ongeveer 10 centimeter zodat u zich geen zorgen hoeft te maken om geldafschrijvingen zodra u langs de supermarkt loopt. Apple heeft de bankpas geheel overbodig gemaakt door de chip in te bouwen in  de mobiele telefoon.

Tegenwoordig kan je al bij winkels in Leiden betalen met je mobiel. Erg populair is het nog niet.  Deze bevrijding van de portemonnee heeft een aantal risico’s. Wat dacht u van telefoondiefstal? We hopen dat deze beveiligingsrisico’s snel opgelost worden.

 

Tags: , ,