Volgens Google-topman Eric Schmidt is het ‘vrij zeker’ dat bij Google opgeslagen informatie op dit moment niet bereikbaar is voor spionerende overheden. Dat heeft hij gezegd op het South by Southwest-festival (SXSW) in Austin, Texas, meldt The Next Web.

Schmidt zegt zeker te zijn dat de beveiligingsupdates die recent door Google werden uitgevoerd geheime diensten als de NSA bij hun data weg zullen houden. Eerder kwam juist in het nieuws dat Amerikaanse en Britse geheime diensten massaal data af hebben getapt van Google.

Maatregelen

Het bedrijf heeft bekendgemaakt dat er een betere encryptie is ingevoerd, maar daarnaast heeft Google nog meer maatregelen genomen waar het weinig over kwijt wil. Schmidt betoogde op SXSW ook dat hij gelooft dat verbeteringen in data-encryptie de ‘balkanisering’ van het vrije internet kan voorkomen. De Google-topman stelt dat het met betere encryptiemethoden in de toekomst vrijwel onmogelijk wordt om een open internet voor burgers te beperken. Hij doelt hiermee op de situatie in landen als Iran, Egypte en Noord-Korea.

 

Tags: , ,