Het spelen van games om de kost te verdienen is voor veel jongeren waarschijnlijk een ware droom. Door de enorme groei van eSports is het tegenwoordig mogelijk om veel geld te verdienen met het spelen van games, maar dan moet je wel tot de beste gamers in de wereld behoren. Hoe begin je echter aan die weg naar de top?

Goede hardware

ggggggggggIedereen die van gamen zijn beroep wil maken zal ten eerste over een goede computer en een goede internetverbinding moeten beschikken. Het is bij het spelen van games belangrijk dat je altijd direct op je tegenstander(s) kan reageren en daarom is een snelle computer nodig die games in een goede framerate kan weergeven en moet de internetverbinding een vrij hoge snelheid en een lage ping hebben.

Veel oefenen

Daarnaast is het uiteraard ook erg belangrijk dat er veel wordt gespeeld. Een echte progamer zal veel tijd moeten besteden aan het oefenen van de game. Dit wil dus zeggen dat je niet alleen kunt spelen wanneer je daar zin in hebt, maar structureel elke dag vele uren voor het beeldscherm zal moeten doorbrengen. Het houdt daarnaast in dat gamen ook echt werk zal worden en na vele uren waarschijnlijk niet meer als ontspanning kan worden gezien.

Een mooi inkijkje in het leven van de progamers.

Een goede houding

Ten derde is een goede houding ook van groot belang. Je moet niet te snel opgeven, je zult immers met (grote) regelmaat verliezen en je moet ook na een verliespartij de wil hebben om door te gaan en van je fouten te leren. Dit wil niet alleen zeggen dat je door moet spelen na een verliespartij, maar ook dat je regelmatig je eigen replays moet terugkijken en bepalen waar je fouten hebt gemaakt zodat je het de volgende keer beter kan doen.

Talent

Tot slot willen we ook nog even kwijt dat je natuurlijk wel over voldoende talent moet beschikken. Net als bij andere sporten is talent een belangrijke eigenschap om succesvol te worden. Je kunt immers ook wel elke dag op een balletje gaan trappen op het grasveldje in de buurt, maar als je geen aanleg hebt voor de sport, dan zal je ook niet de volgende Robben of van Persie worden. Zo zal ‘de snelste gamer ter wereld’ in de video hieronder ook het nodige talent hebben.

 

Tags: , ,