bq aquaris foto

Voor iedereen die wel eens wat anders wil proberen dan iOS, Android of Windows Phone is er goed nieuws. Een topman van Canonical heeft namelijk naar buiten gebracht dat het Spaanse BQ begin 2015 de eerste Ubuntu smartphone zal uitbrengen.

Ubuntu

Hoewel Ubuntu een nieuwkomer is op de markt voor mobiele besturingssystemen, bestaat het besturingssysteem voor de PC al vele jaren. Het is een van de populairste Linux-distributies en het heeft onder Linux gebruikers al jaren een goede naam doordat het eenvoudig te gebruiken, veilig en stabiel is. De mobiele versie van het besturingssysteem is gebaseerd op de versie voor PC’s, maar is uiteraard wel geoptimaliseerd voor mobiele apparaten.

Hieronder een video over het besturingssysteem van Ubuntu.

De nieuwe telefoon

De Ubuntu-smartphone die BQ begin 2015 op de markt zal brengen zal naar verwachting over dezelfde specificaties beschikken als de Aquaris 4.5. Dit is een smartphone met een 4,5 inch display met resolutie van 960×540 pixels, een quadcore MediaTek-processor, 1GB werkgeheugen en een 8 megapixel camera. De prijs van het toestel zal waarschijnlijk rond de 150 euro liggen.

 

Tags: , ,