Je mag dan misschien niet sms’en tijdens het rijden, maar toch zijn er genoeg redenen waarom je smartphone je van dienst kan zijn tijdens het rijden. Natuurlijk wel in combinatie met een handsfree-setje of door deze voor je vertrekt netjes in te stellen, maar er zijn zeker apps waardoor je lekkerder rijdt. We zetten er een paar voor je op een rijtje.

iphone_auto

1. DriveGain+

Sommige auto’s zijn zo modern dat ze van zichzelf al op een smartphone lijken, maar ook wie in een oudere auto rijdt kan interessante data bijhouden en analyseren. Op basis van de technische eigenschappen van je auto en je rijdgedrag dat door middel van GPS wordt bijgehouden, krijg je advies over hoe je zuiniger kunt rijden.
Download de app hier

 

2. Take Me To My Car

In een vreemde stad kan het nog wel eens lastig zijn om je geparkeerde auto terug te vinden. Met deze app leg je bij het parkeren de locatie vast, zodat je ‘m later weer gemakkelijk op kunt zoeken.
Download de gratis app hier

 

3. Waze

Dit is misschien wel het beste alternatief voor een dure TomTom of ander navigatiesysteem. Niet alleen wijst Waze je keurig de weg, maar de app maakt daarbij ook gebruik van de informatie die anders gebruikers doorgeven. Zo vraagt de app soms aan je of je in de file staat. Dit wordt vervolgens weer gebruikt om andere gebruikers een alternatieve route te kunnen bieden.
Download de gratis app hier

 

4. Flitsmeister

We willen te hard rijden natuurlijk niet aanmoedigen, maar een boete als je net even vijf kilometer te hard rijdt is natuurlijk ook weer zonde van het geld. Met deze app wordt je onderweg gewaarschuwd voor de flitspalen en snelheidscontroles die je nadert. Handig is ook dat de app zelf afsluit zodra je je bestemming hebt bereikt en dus niet onnodig veel van je accu vraagt.
Download de gratis app hier

 

5. Easy Ritregistratie

Het bijhouden van de kilometers is veel zakelijke rijders een doorn in het oog. Deze app maakt het leven wat dat betreft een stuk prettiger. Het bijhouden van de kilometers gaat heel simpel in de app zelf, waarna je het zonder problemen kunt exporteren naar een overzichtelijk Excel-bestand.
Download de app hier

ipad_iphone_auto

 

Tags: , ,