Het Britse Barclays wil fraude bij internetbankieren tegengaan door gebruik te maken van speciale scanners die de aderpatronen in de vingers kunnen scannen. Het nieuwe systeem zou volgens de bank veiliger zijn dan het gebruiken van een vingerafdruk.
barclays-scanner

Biometrische gegevens

Barclays is niet het eerste bedrijf dat het leven van klanten veiliger en eenvoudiger wil maken door het gebruik van biometrische gegevens. Al jaren proberen steeds meer bedrijven gebruik te maken van de unieke kenmerken van het lichaam voor snelle, veilige en eenvoudige identificatie. Zo kwam KLM jaren geleden al met de irisscan voor om sneller in te kunnen checken en hebben bedrijven als Apple en Samsung de afgelopen jaren vingerafdrukscanners in hun smartphones gebouwd.

Aderpatronen

Barclays heeft echter niet voor een vingerafdruk gekozen, maar voor de aderen in de vinger, omdat deze moeilijker te kopiƫren zijn dan een vingerafdruk. Het is bovendien niet mogelijk is om afgehakte vingers of de vingers van overleden personen te gebruiken omdat er geen bloed meer stroomt door deze vingers. Door het gebruik van de nieuwe scanners is het niet meer nodig om een pincode of wachtwoord in te voeren en heeft de klant dus sneller en eenvoudiger toegang tot de eigen bankrekening.

 

Tags: , , ,